Clinics


Verbeter je vaardigheden in de sneeuw! Naast de vaste groepslessen biedt Skidôme regelmatig thematische clinics aan. Je gaat werken aan specifieke problemen waar je tijdens een wintersportvakantie tegenaan loopt. Want voor ons staat wintersport maar voor één ding: heel veel plezier! 

Dat is precies de reden waarom het zonde is als specifieke problemen jouw ski- of snowboardplezier belemmeren. Herkenbaar? Dan word je blij van de clinics! In het winterseizoen wordt er maandelijks een thematische clinic georganiseerd. 
Let op: de clinics hebben een startniveau blauw, rood of zwart

Aanbod van clinics seizoen 2017/2018
 

Balans
Wat heb je nodig om gecontroleerd van de piste te skiën of snowboarden? Ontdek het tijdens deze clinic. Door middel van verschillende oefeningen leer je om stabieler en met meer balans van de piste te glijden.

Techniek
De condities in de bergen zijn wisselend. Dit zijn van die momenten dat je soms met klotsende oksels de piste trotseert. Gelukkig kun je dit met een goede voorbereiding voorkomen. Leer bij deze clinic hoe je omgaat met je techniek bij verschillende ondergronden en zet de puntjes op de i.

Video analyse
Jouw afdaling terugkijken op beeld kan confronterend zijn, maar dat neemt niet weg dat het heel leerzaam is. Neem jij de juiste houding aan? Of is er een fout die jij steeds weer maakt? Tijdens deze clinic wordt er een video gemaakt van jouw piste afdaling en deze wordt teruggekeken en geanalyseerd. Aan de specifieke problemen ga je werken om met de juiste techniek naar beneden te skiën of snowboarden.

Slalom
Tijdens deze clinic ga je kennismaken met slalom skiën of snowboarden. Je leert de eerste technieken en gaat samen werken aan je snelheid, technische vaardigheden en reactievermogen.

Buckel
In het wintersportgebied is de ondergrond regelmatig hobbelig en moet je buckels op de piste trotseren. Maar hoe doe je dat precies? Waar let je op? En welke techniek kun je gebruiken? In deze clinic ga je eerst trainen op de piste en daarna een aantal buckels skiën of snowboarden. Deze mooie discipline, blijft altijd leuk om te trainen.

Ritmisch skiën of snowboarden
Tijdens deze clinic ga je kennismaken met ritmisch skiën of snowboarden. Hierbij wordt er vooral gewerkt aan ritme en timing. Zo wordt er in verschillende formaties en aantallen geskied. Kunnen jullie samen een formatie wegzetten? Ontdek het bij deze clinic.

Programma Clinics
 

Clinics Data
Balans 24 oktober 2017
Techniek 21 november 2017
Video analyse 19 december 2017
Slalom  23 januari 2018
Buckel  27 februari 2018
Ritme 20 maart 2018

De clinics worden maandelijks op dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur gegeven. De prijs bedraagt € 34,50 p.p. Abonnementhouders krijgen € 14,50 korting. De clinics in Terneuzen zijn enkel te boeken voor skiën.

Inschrijfformulier


Je kunt jezelf hier inschrijven voor de clinics. Kies hieronder de locatie. Bij jouw inschrijving kun je je voorkeur doorgeven. De exacte datum zal met de planning worden afgesproken. Zij nemen contact met je op.

Skidôme Rucphen »

Skidôme Terneuzen »

Meer weten?

Wil je meer weten over de lessen, cursussen en clinics van de skischolen of telefonisch reserveren? Neem dan contact op met onze receptie.

Skidôme Rucphen:

+31 (0)85 - 902 06 06 (Keuze 3)

info@skidome.nl

Skidôme Terneuzen:

+31 (0)85 - 902 06 06 (Keuze 3)

info@skischoolterneuzen.be

Social