FAQ

Onderstaand vind je vraag en antwoord op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op:

  • Skidôme Rucphen +31(0)85 902 06 06 of stuur een e-mail
  • Skidôme Terneuzen +31(0)85 902 06 06 of stuur een e-mail

ALGEMEEN

Kan ik mijn spullen veilig opbergen?
Wij adviseren je deze bij één van je familieleden/medebezoekers in bewaring te geven of gebruik te maken van één van de lockers.

Hoe kan ik Skidôme bereiken?
Bekijk onze routebeschrijving.

Wat zijn de openingstijden van Skidôme?
Bekijk de openingstijden.

Wat zijn de piek- en daltijden van Skidôme? 

Winterseizoen (1 september - 31 maart)

Dal Maandag t/m donderdag
Piek Vrijdag t/m zondag en de kerstvakantie

Zomerseizoen (1 april - 31 augustus)

Dal Maandag t/m zondag                            
Piek -


Tot in hoeverre is Skidôme toegankelijk voor minder-validen?
Rucphen: het pand is gelijkvloers. De horeca toegankelijk. Vanuit de horeca kan er op de piste gekeken worden. niet mogelijk in pitbar (trap), kijken is mogelijk. In het pand zijn minder validen toiletten aanwezig.

IceKart Rucphen: de pitbar (horeca bij ijskart) is een verdieping hoger en alleen bereikbaar via een trap. Er kan wel worden gekeken naar het ijskarten aparte ingang. Gelieve dit even aan te geven bij het bezoek. 

Terneuzen: het pand bestaat uit twee verdiepingen. De verdiepingen zijn gelijkvloers. Er is een lift aanwezig naar 1e verdieping. Op beide verdiepingen bevindt er zich een minder-valide toilet.

Wat zijn de huisregels?
Gedeponeerde voorwaarden zijn van toepassing. Het betreden van terreinen, gebouwen e.d. van Skidôme geschiedt volledig op eigen risico. Voor verlies, diefstal en/of schade wordt Skidôme gevrijwaard. Leverings- en betalingsvoorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Breda. Bekijk de algemene voorwaarden hier.

SKIËN EN SNOWBOARDEN

Hoe kan ik boeken voor vrij skiën/snowboarden?
Reserveren voor vrij skiën/snowboarden is niet verplicht. Toegangstickets zijn eenvoudig te koop aan de receptie van Skidôme of online via de online ticketshop.

Kan ik ski- en snowboardmateriaal huren?
Ja, ski- en snowboardmaterialen kunnen worden gehuurd. Skischoenen zijn vanaf kindermaat 25 te huur en snowboardschoenen vanaf maat 30. Bekijk de tarieven.

Welke kleding moet ik aan op de piste?
De temperatuur in de hal is circa - 4 graden Celsius. Draag hierom een warme trui, waterafstotende soepele broek met brede pijpen, gladde sokken, afsluitbare jas. Geen sleutelbossen e.d. in de broekzakken laten zitten. Handschoenen zijn verplicht! Skiërs en boarders die gaan freestylen zijn verplicht een voldoende beschermende helm te dragen.

Kan ik kleding huren?
Ja, skibroeken en ski-jacks zijn te huur. Bekijk de tarieven. Handschoenen zijn wegens hygiëne niet te huur. Deze kunnen worden gekocht aan de receptie.

Kan ik tussentijds de piste verlaten?
Tussentijds de piste verlaten is geen probleem, de tijd loopt niet door!

Is een helm verplicht?
Het dragen van een helm is in Nederland niet wettelijk verplicht, het is echter wel bijzonder verstandig! Skidôme biedt een gratis helm-huur zolang de voorraad strekt.

Welke regels gelden er op de piste?
Op de pistes gelden de 10 FIS regels.

Hoe kan ik me inschrijven voor een ski-/snowboardcursus?
Schrijf je online in door het inschrijfformulier in te vullen.
Hierna wordt er zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Is huur van materiaal inbegrepen in de cursus prijs?
Nee, materiaal is niet inbegrepen. Materiaalhuur wordt per persoon per bezoek berekend.

Is huur van kleding inbegrepen in de cursus/les prijs?
Nee, kleding is niet inbegrepen. Kledinghuur wordt per persoon per bezoek berekend.

IJSKARTEN

Moet ik reserveren voor ijskarten?
Ja, ijskarten is alleen mogelijk op reservering. Wij zijn dagelijks te bereiken binnen onze openingstijden op +31(0) 85 - 902 06 06. Per e-mail reserveren kan ook: reserveren@skidome.nl

Hoe oud moet je zijn om te mogen ijskarten?
Je moet minimaal 1.40 meter zijn om te mogen ijskarten. Kinderen t/m 15 jaar rijden met aangepaste snelheid tijdens de zogenaamde kinderheats. De aanwezigheid van een ouder/begeleider is verplicht. Kinderen en volwassenen mogen samen rijden, maar dan wel op kindersnelheid.

Wat zijn de kledingtips voor het ijskarten?
Het dragen van dichte schoenen met platte zolen is verplicht, slippers en open schoenen zijn niet toegestaan. Het advies is lichte kleding, want beschermende warme kleding wordt verschaft door IceKart Rucphen (helm, haarnet, raceoverall en handschoenen). Het dragen van een balaclava (helmmuts) onder onze helmen is verplicht.

Mag ik zelf een helm meebrengen om te ijskarten?
Ja, de helm dient wel integraal en CE gekeurd te zijn.

Hoe lang duurt een heat?
Een heat duurt minimaal 10 minuten. De 10 minuten gaan pas in zodra de eerste ijskarter na 1 ronde de finish passeert, zodat 10 minuten zuivere ijskart-tijd gegarandeerd is!

Is ijskarten gevaarlijk?
Nee, ijskarten is niet gevaarlijk. Veiligheid staat voorop bij IceKart Rucphen, de veiligheidsregels zullen ten alle tijden worden nageleefd.

Is ijskarten geschikt voor vrouwen?
Ja! IJskarten is uitermate geschikt voor vrouwen. Vrouwen houden vaak niet van de benzinegeur, de snelheid en het harde geluid. De karts bij IceKart Rucphen zijn elektrisch aangedreven waardoor er geen benzinelucht en geluidsoverlast aanwezig is. Daarnaast is de snelheid bij ijskarten minder van belang en gaat het juist om behendigheid en de timing van het driften. Hierdoor wordt de strijd tussen mannen en vrouwen nog heter!

Is de ijskartbaan toegankelijk voor minder validen?
Het is mogelijk een kijkje te nemen op de ijskartbaan die via een nooddeur toegankelijk is voor minder validen. De Pitbar is echter alleen bereikbaar via een trap, er is helaas geen lift aanwezig.

Ik ben groter dan gemiddeld, pas ik in een ijskart?
De karts met nummer 1 t/m 4 beschikken over een grotere (kuip)stoel geschikt voor mensen met een groter postuur of brede heupen.

Is het dragen van een balaclava verplicht?
Ja, onder onze helmen is het dragen van een balaclava (helmmuts) verplicht om hygiënische redenen.

GLOWGOLF(Skidôme Rucphen)

Moet ik reserveren voor GlowGolf?
Wij raden aan om te reserveren voor deze activiteit om teleurstellingen te voorkomen.

Hoe kan ik reserveren?
Wij zijn dagelijks te bereiken binnen onze openingstijden op +31(0)165 - 34 31 34, toets 2. Per e-mail reserveren kan ook: reserveren@skidome.nl

Hoe lang ben ik aan het GlowGolfen?
± 3 kwartier tot een uur, dit is afhankelijk van de groepsgrootte.

Is het koud op het GlowGolf-parcours?
Nee, het is kamertemperatuur.

Is het GlowGolf rolstoeltoegankelijk?
Nee, het is helaas niet mogelijk met een rolstoel het GlowGolf-parcours te betreden.

Is het geschikt voor kleine kinderen?
Alleen voor de allerkleinsten (kinderen onder de 4 jaar) is het glowgolfen vaak motorisch te moeilijk. Zij mogen uiteraard wel (gratis) de baan op om te kijken, en zodra ze actief deelnemen geldt het standaard tarief. Kinderen tot 10 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene spelen, om te voorkomen dat er onenigheid ontstaat over de scores!

Is het mogelijk om tussentijds te pauzeren?
Nee, het spel dient in een keer volledig gespeeld te worden.

Social